05 mai, 2010

Spice up your life


Kõik algas sellest, et Ri viis mu mõni aeg tagasi Fiesole India restorani. Ma vaimustusin mitte ainult sealsest värvilisest interjöörist, aga ka köögiviljataskutest, lambaliha-riisiroast, küüslaugu"leivast", mangojoogist ja riisipudingust. Mu isa ütleks selle peale, et sel toidul on "võõras maitse," mind see just paeluski.

(Aasta tagasi lubasin ma end "idamaiste" toitude tegemisega kurssi viia, peale jooga laagrit küsisin õpetajalt isegi tema retseptide kogu, aga siiani olin sealt proovinud ainult tomati-banaanikaset, sest ülejäänud asjade katsetamiseks polnud mul kunagi kodus vastavaid koostisosi. Ja olgem ausad, retseptid ei ole minusuguste jaoks. Mul ei ole kunagi piisavalt kannatust, et koostisosi mõõtma hakata ja siis veel mõõtmise käigus tekkinud lisakogus musti nõusid pesta. )

Igaljuhul, mõni aeg hiljem, märkasin Ja köögilaual Tai kokaraamatut, mis viis meie jututeemad toidutegemisele ja lõpuks, sain talt purgikese garam masala't kaasa. Proovimiseks. Ma vaimustusin ja leiutasin kohe mingi teravilja roa (rosinate ja india pähklitega!), millest sai minu uus lemmik.

Tänase lõunarisotto kõrvale Vegetariano restos, kus Soome-Ugri fännid kohtusid (ehk eestlased + üks udmurdineiu, kes rääkis ka eesti keelt (sic!!)), selgus, et Ka tegeleb ph-dieedi uuringutega. Toidufilosoofia kulmineerus pärastlõunal Aasia marketis, kust ma ei suutnud enam muudmoodi, kui et tulin sealt välja 300grammi maitseainete(segudega), millest jagub ilmselt mu terveks eluajaks. Täna õhtusöögiks katsetasin magushapu tomatikastmega ja nüüd ootan järgnevaid õhtusööke, et saaks kõik oma vürtsid järgi katsetada.

Spice up your life!

3 kommentaari:

  1. oioioi, kui põnev. ootan ka su köögiloomingut huviga!

    VastaKustuta
  2. Olen ka vürtside ja idamaise kööki fänn ja oma enda kodus elluviija ja propageerija :)) Edu ja jõudu sulle!

    VastaKustuta
  3. eheh, peaksime hakkama retsepte vahetama.. või siis lihtsalt häid soovitusi:)

    VastaKustuta